Cava
Classificatie Cava
Afhankelijk van de hoeveelheid gram toegevoegde suikers per liter aan het einde van het productieproces, worden de Cavas geclassificeerd als:
• Brut Nature (BN): 0 tot 3 gram restsuiker, geen suikers toegevoegd
• Extra Brut: minder dan 6 gram restsuiker
• Brut: 0 tot 12 gram restsuiker
• Extra Seco: 12 tot 20 gram restsuiker
• Seco: 17 tot 35 gram restsuiker
Aanduiding van Cava volgens de duur van het rijpingsproces van de CAVA, inclusief tweede rijping op de fles
• Cava: tenminste 9 maanden gerijpt
• Cava Reserva: minimaal 15 maanden gerijpt
• Cava Gran Reserva: minimaal 30 maanden gerijpt
De kleur van de het ronde etiket geeft de crianza aan; wit minimaal 9 maanden, groen minimaal 15 maanden en zwart minimaal 30 maanden
De aanduiding “Gran Reserva” mag alleen worden gebruikt bij de presentatie van de types “Brut Nature”, “Extra Brut” en “Brut”, waarvan de rijping niet minder dan dertig maanden bedraagt en is vervaardigd bij dezelfde wijnmakerij.
Druiven variëteiten gebruikt voor de coupage van Cava
Witte (blanco) druiven variëteiten:
– Macabeo (Viura)
– Xarel.lo
– Parellada
– Malvasía (Subirat Parent)
– Chardonnay
Blauwe (Tinto) druiven variëteiten
– Garnacha tinta
– Monastrell
– Pinot Noir
– Trepat
Biologische wijn: gemaakt van biologisch geteelde druiven onder bepalingen die zijn vastgesteld door de EU met betrekking tot de vinificatie (wijnbereiding). Die zijn zeer streng; zo is het toegestane sulfietgehalte vele malen lager dan in ‘conventionele’ (moderne) wijn.
De variëteit druif Trepat wordt alleen gebruik voor de vervaardiging van Cava Rosado.
De gebruikelijke, basis druivensoorten voor Cava zijn: Macabeo (Viura), Xarel·lo en Parellada.
Contact gegevens
Wilt u meer informatie aanvragen of een bestelling doen. Neem contact met ons op en we gaan direct aan de slag!
E: info@meyerenco.nl
T: + 31 (0)20 623 24 18
M: + 31 6 502 34 302
M: + 31 6 466 27 658
Magazijn
Onkelboerensteeg 2b
1011JX Amsterdam