AZIJN

Meyer & Co

VINAGRE DE JEREZ – SHERRYAZIJN - Ecologisch

Onze ArVuM sherryazijn is een D.O. Vinagre de Jerez en komt uit Jerez de la Frontera in het zuidwesten van Spanje. ArVuM Sherryazijn heeft een zuurgraad van zes tot ruim acht procent en de smaak variëerd van azijnzuur tot verrassend zoet. De Jerezazijn is de meest bekende en wordt gemaakt van witte palomino druiven. De druiven worden zongedroogd om het suikergehalte te verhogen en daarna geperst om de sherry zijn zoete smaak te geven. De azijn is gerijpt in vaten, ‘criaderas’. Het vat met de meeste verouderde azijn heet de ‘solera’. De vaten zijn gestapeld in piramidevormen: de jongste sherry ligt bovenop. De azijn gaat door de eiken vaten van boven naar beneden. Als de azijn uit de solera wordt gehaald, wordt druivensap toegevoegd aan het jongste vat en begint het proces opnieuw.

  • Vinagre de Jerez: een jonge sherryazijn, die minimaal twee weken in het vat zit.
  • Reserva: deze azijn wordt minimaal twee jaar in het vat bewaard en heeft een uitgesproken aroma.
  • Gran Reserva: de beste en duurste sherryazijn, die minimaal 10 jaar volgens het solera-principe is gerijpt. Deze manier van azijn maken komt overeen met de methode die bij de aceto balsamico wordt toegepast.

Gran Reserva vinagre Reserva Reserva Pedro Ximenez Reserva Moscatel vinagre Ecológico Balsamico Ecológico Sirope Ecológico

ArVuM Sherryazijn

ArVuM Sherryazijn wordt gemaakt met wijn van de Palomino Fino druiven die groeien in het micro-klimaat van de streek rond Jerez. Deze druiven produceren een delicate lichte witte wijn die men laat fermenteren tot een unieke azijn. Sherry azijn is zoals balsamico een originele benaming die enkel geproduceerd kan worden in de Jerez streek gelegen in Andalusië, zuid Spanje.

ArVuM Balsamico

ArVuM Balsamico ontstaat uit het sap (most) van de Palomino en Moscatel druiven en uit de Vinagre de Jerez Reserva (minimaal 2 jaar) sherryazijn. Het is een sterk geconcentreerde, bijna stroperige azijnsoort en bevat geen alcohol. De echte balsamico azijn heeft meerdere jaren nodig om te rijpen. Zo krijgt de azijn een zachte smaak en een donkere kleur. Balsamico betekent in het Italiaans “zacht”.

Parels van Azijn en Olijfolie

Nieuw! “Perlas de Vinagre” Uniek, azijn in kleine doorzichtige bolletjes (Perlas) van zeewier, deze geven een sprankelende smaaksensatie aan de gerechten. Gebruik in salades op toastjes, kleine hapjes en tapas.

Twee soorten, Top kwaliteit Gran Reserva azijn de Jerez en de bekende Full Moon extra virgen olijfolie van Pago Baldios.

Contact gegevens

Wilt u meer informatie aanvragen of een bestelling doen. Neem contact met ons op en we gaan direct aan de slag!

E: info@meyerenco.nl
T: + 31 (0)20 623 24 18
M: + 31 6 502 34 302
M: + 31 6 466 27 658

Magazijn

Onkelboerensteeg 2b
1011JX Amsterdam